10 snabba tips!

FÖR ANSIKTET:

» Låt huden andas genom att spara in på sminket i sommar. Med lite sol på näsan kommer du se dunderfräsch och snyggt avslappnad ut utan make up.

» När du väl sminkar dig är den en regel att allt smink ska bort från ansiktet innan läggdags. Tvätta ansiktet med ljummet vatten och ta hjälp av sminkremover.

» Var noga med solskyddsfaktorn under när solen tittar fram så minimerar du risken för torr och rynkig hy framöver. (Smörj in dekolletaget också när du ändå är igång!)

» Du känner säkert till att huden mår bra av fuktkräm efter ansiktstvätten - men glöm inte bort att återfukta huden under dagen också. Ha en liten tub ansiktskräm i handväskan och smörj in torra/utsatta partier under dagen. En ansiktsspray funkar bra för dig med fet hud!

» ta bort döda hudceller, talg och smuts som fastnat med en mjuk ansiktsscrubb en gång i veckan.

» Sommaren är till för ledighet och njutning, men är du ute efter en hälsosam livsstil och strålande hud bör du ta det lugnt med cigaretter och alkohol på sommarfesterna. Se också till att vila ordentligt på semestern och sätt värde i 8 timmars nattsömn under sommarvardagen.


FÖR KROPPEN:

» Nej, du kommer inte undan solskyddsfaktorn. Det finns inget alternativ!

» Solbrännan behöver ju faktiskt inte komma efter en hel dags press på stranden. Fuska med brun-utan-sol så sparar du tid samtidigt som du gör din kropp en stor tjänst.

» Sol och salta bad har en uttorkande effekt på huden, så var noga med att skämma bort kroppen med härliga body lotions efter en dag på stranden.

» Få igång blodcirkulationen under huden med en uppfriskande kroppscrubb. Receptet hittar du längst ner i den här artikeln visar hur du blandar en egen kroppscrubb hemma!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0